KISAH NEWLEAF

Newleaf adalah sebuah syarikat pertanian baru yang dimulakan oleh sekumpulan profesional yang berpengalaman luas dalam bidang perniagaan tani dan pengurusan ladang. Kami bukan hanya mengkhusus dalam penanaman durian, tetapi juga merangkumi bidang-bidang seperti eksport, perdagangan dan peruncitan buah-buahan yang mengagumkan ini. Matlamat kami adalah untuk memajukan industri durian ke tahap yang lebih tinggi dan mewujudkan agroekosistem yang lengkap.

Visi Newleaf

Newleaf ialah pengeksport durian terkemuka. Kami bercita-cita untuk membawa durian Malaysia ke tahap global dengan membuka peluang perniagaan antarabangsa. Kami berhasrat untuk merevolusikan rantai nilai perniagaan tani durian serta menggunakan amalan pertanian terkemuka industri untuk mengembangkan dan menguruskan ladang durian kami. Di samping itu, kami juga berhasrat meningkatkan kecekapan teknik pengeluaran dan pertanian untuk menghasilkan produk durian yang berkualiti.

Pengurusan Pasukan Newleaf

Syarikat kami diuruskan oleh individu-individu berkemampuan tinggi yang memiliki pengalaman berpuluh-puluh tahun. Selain daripada pengetahuan pertanian, pengurusan pasukan ini juga mahir dalam hal ehwal pembangunan perniagaan antarabangsa, pembangunan harta tanah, kejuruteraan dan pengetahuan undang-undang.

Kenny Wan Newleaf Plantation

Kenny Wan

Pengarah Urusan

Dato Kalvin Chong Newleaf Plantation

Dato Kalvin Chong

Pengarah Eksekutif

Kaeden Ho  Newleaf Plantation

Kaeden Ho

Pengarah Eksekutif

Danny Wong Newleaf Plantation

Danny Wong

Pengurus Besar

Jenny Soo Newleaf Plantation

Jenny Soo

Pengurus Pemasaran

Mei Chin Newleaf Plantation

Mei Chin

Pengurus Jualan

Mei Chin Newleaf Plantation

Ong Chin Shean

Pengurus Pentadbiran

Patrick Ang

Ketua Jabatan Teknikal

Mohammed Saiful

Ketua Operasi Ladang

Irwan Osman

Pengurus Ladang

Chow Min Hui

Pengurus Ladang

`

Pertanian Mampan

Di Newleaf, kami komited sepenuhnya terhadap objektif keseluruhan pengurusan dan pembangunan hutan lestari. Kami akan melaksanakan rancangan untuk hutan semula jadi dan hutan tanaman melalui kakitangan dan kontraktor yang berkelayakan. Selain daripada mencapai objektif perniagaan, Newleaf akan melakukan usaha yang wajar untuk terus memperbaiki semua sistem dan kaedah dalam perancangan pengurusan serta amalan operasi dengan pemantauan dan penilaian berterusan terhadap kesan ekonomi, alam sekitar dan sosial.